Милиардерът предупредил Володимир Зеленски, че опитът да си върне Крим

...
 Милиардерът предупредил Володимир Зеленски, че опитът да си върне Крим
Коментари Харесай

Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар

 Милиардерът предизвестил Володимир Зеленски, че опитът да си върне Крим ще докара до всеобща гибел

Илон Мъск спрял Starlink за Украйна след среща с съветският дипломат в Съединени американски щати. Дипломатът споделил на милиардера, че при масирана украинска офанзива против Крим ще се стигне единствено до нуклеарен удар, оповестява Forbes, представен от съветския телеграм канал  „ Операция Z: Военкоры Русской Весны “.

Заради това Мъск отказал да финансира Starlink за Украйна, написа изданието. 

Мъск изпратил по Twitter известие на украинския президент Володимир Зеленски, с цел да го предизвести. „ Опитът да си върнете Крим би довел до всеобща гибел, евентуален неуспех и риск от нуклеарна война “, написал милиардерът. 

Междувременно съветският телеграм канал „ Россия 2.0 “ цитира Владимир Путин, който споделя, че „ да се води разговор със страната му от позиция на силата е безсмислено “. Да се победи нашата страна е невероятно, прибавя президентът. 

 

В същото време украинските медии оповестяват, че съветските бойци са нападнали в гръб бранителите на микрорайон Канал (б.а. квартал) в Часов Яр.

Ситуацията на фронта се промени отрицателно за Киев. Може би това е повода Володимир Зеленски да разгласи нощес, представен от Укринформ и Българска телеграфна агенция, че ще изиска да бъде свикано съвещание на Съвета НАТО-Украйна за отбраната на въздушното пространство и доставката на системи за противовъздушна защита и ракети.

Той добави, че страната му интензивно работи за постигането на действителни резултати на Световната среща на върха за мир в Украйна.

 

Президентът благодари на всички водачи и страни, които тази седмица показаха подготвеност да вземат участие в този конгрес, който ще се състои в Швейцария. Зеленски изрече признателност съответно към немския канцлер Олаф Шолц за напъните, водачеството и вярната интернационална връзка, които той е посочил при визитата си в Пекин, и за сигналите, които са пристигнали от китайската столица.

 

Според Зеленски Китай може да спомогне за възцаряването на обективен мир в Украйна и за стабилността на интернационалните връзки.

Украинският президент добави, че срещата на върха в Швейцария съставлява действителна опция Уставът на Организация на обединените нации и неговoто предопределение и правила да сработят.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР